Gemiste kansen

iedereen loopt weleens in de stad en /of dorp en ziet iets waarvan hij/zij denkt dat is leuk maar het kan beter. In de rubriek neem ik jullie mee door middel van een before and after- slider met de keuzes, die gemaakt zou hebben.

Bestaande bouwMeer hoogte, kleur en groen

The Graveyard of beautiful projects

Vaak genoeg door omstandigheden bijv. financieen, tijd , starre opdrachtgevers; sneuvelen ontwerpen, die erg veel kwaliteit hebben. Die geven we hier een podium, dat ze hun glorie tegemoet gaan of in schoonheid verdwijnen doet er niet toe; we vonden ze wel iets toevoegen.

CircuWeb_Box op basis van geoogste wapeningstaal – inzending bij prijsvraag Upcyclemall Rotterdam

woning ontwerp

Render van woning in Hoefenhaag

Render schetsontwerp woning uitbreiding – Zeist

architectuur, ouderenzorg

Render verpleeghuis – Hei-en Boeicop

Prijsvraag: Gesneuveld maar maakt publieke ruimte minder star en formeel

Conceptbeeld doorsnede Afrikaanse stad

Prijsvraag: ontwerp van een paviljoen

Intermezzo – Filosofie

Hieronder een aantal thema’s, die ik innerlijk besprak en soms nog steeds bespreek! Het leven speelt zich af in zo’n gehaast tempo, dat het soms juist nodig is om te vertragen en na te denken over de basis, de vertrekpunten de definities….

Dit is voor mij een intermezzo om mijn gedachten te herstructureren midden in de drukte van het alle daagse; het is geen dagelijkse exercitie maar een momentopname.

Vorm?

Is vorm alleen een afdekking van een inhoud of is het iets abstracter? Moeten we vorm gelijk associeren aan functie of kan een functieloos element ook een vorm hebben? Is een vormgever een functie gever? Wat komt eerst vorm of functie?

Vorm ontstaat omdat je betekenis hebt gegeven aan de functie van een inhoud of van een ruimte. Bijv. Is de vorm van een stoel bepaalt door de functie ervan (veilig erop kunnen zitten zonder dat het kapot gaat?

Ritme?

ritme is muziek – het is op de maat tellen – het is dansen – het is repetitie – stramien – gevoel (hart) – eenheid in tijd – golf beweging – frequentie – orde

hiërarchie?

ordening waarbij een rangschikking plaatsvindt; bijv. fundering – bg – verdiepingen en dak. Een keuze maken heeft ook iets hiërarchisch. Het ene kiezen boven het andere bewust of niet je maakt een rangschikking tussen hetgeen wat er gekozen is en het andere wat daarna komt of niet.

Licht?

zonder is niet meer van zelfsprekend om een visueel oordeel te maken over een object of ruimte, maar dit betekent niet dat zonder licht geen architectuur is. Misschien wordt architectuur dan beoordeelt op het juiste gebruik van materiaal in een ruimte. De andere zintuigen nemen het dan over en die beoordelen de architectuur. Kan je dan vorm ervaren zonder licht?

Video’s van ons youtube kanaal

video’s van onze projecten – 3D printen – presentaties. Voor geluid klik op de titel van de video. We wensen u veel kijk plezier!!!

There is nothing to show here!
Slider with alias Blog not found.